Головна Новини Суспільство робота і кар'єра "Шукаю роботу": названі найбільш вдалі періоди року для пошуку вакансій
commentss НОВИНИ Всі новини

"Шукаю роботу": названі найбільш вдалі періоди року для пошуку вакансій

В середньому в Україні на одну вакансію на ринку праці припадає 6-8 шукачів

7 березня 2020, 09:25 comments3736
Поділіться публікацією:
"Шукаю роботу": названі найбільш вдалі періоди року для пошуку вакансій

Стало відомо, як не потрапити в халепу при пошуку роботи і підібрати оптимальний час на ринку праці, щоб шансів схопити потрібну вакансію було більше. Про це пише "Сегодня".

Повідомляється, що ринок праці динамічний і суперечливий: там може одночасно бути і досить висока конкуренція серед претендентів, і кадровий дефіцит у роботодавців. За даними аналітичного центру hh.ua/grc протягом 2019 року конкуренція на ринку праці була на рівні 6-8 резюме на одну вакансію. А ось найбільш конкурентними стали останні місяці: у листопаді та грудні на одну вакансію припадало понад 8 резюме. Тому цей період традиційно найбільш невдалий для зміни роботи: в кінці року компанії менш активно відкривають вакансії. Тоді як перша половина року – більш вдала. В цей час починається реалізація нових проектів, розширюється бізнес в різних напрямках, тому і пропозицій роботи стає більше. Наприклад, з лютого по червень конкуренція стабільно трималася на рівні 5,7-6,3 резюме на одну вакансію. При цьому найбільше вакансій додавали в лютому: роботодавці почали шукати співробітників після свят, затвердження бюджетів і стратегій. Ще високі сплески зафіксували у квітні та червні.

Зазначимо, що існує топ-3 фактори, які впливають на сезонність ринку праці:

- напрям діяльності компаній, які шукають персонал;

- рівень шуканих фахівців;

- загальноприйняті "паузи" в бізнес-сезоні.

Так, аграрна промисловість, виробництво морозива або кафе-ресторани відкритого типу частіше шукають співробітників в теплу пору. Професіоналів високого рівня або ж топ-менеджерів зазвичай шукають до кінця і початку року. Додамо, що також є "загальноприйняті паузи", які пов'язані зі святковими канікулами і відпускним сезоном. У нашій країні це різдвяні й травневі свята, липень-вересень.

При цьому, сплески активності роботодавців та шукачів не збігаються. Якщо більшість вакансій з'являється на початку року, то українці воліють змінювати роботу ближче до осені-зими. Можливо, позначається завершення сезону відпусток, де людина може обміркувати плани і після завершення відпочинку приступити до пошуку нової роботи.

Раніше "Коментарі" писали, що приготувати для здорового перекусу на роботі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!