Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Близько 25 млн осіб у світі можуть залишитися без роботи через коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Близько 25 млн осіб у світі можуть залишитися без роботи через коронавірус

Міжнародна організація праці підрахувала, на скількох людей відіб'ється економічна і трудова криза, викликана пандемією коронавірусу

19 березня 2020, 11:32 comments2093
Поділіться публікацією:
Близько 25 млн осіб у світі можуть залишитися без роботи через коронавірус

Пандемія коронавірусу вже приносить величезні збитки найбільшим компаніям і найбагатшим людям у світі. За оцінками Міжнародної організації праці (МОП), майже 25 млн осіб можуть втратити робочі місця. Про це йдеться на сайті МОП.

За даними експертів, пандемія серйозно вплине на глобальний світ праці: мільйони людей залишаться без роботи, або ж їм доведеться перевести діяльність в режим неповної зайнятості. Так, у повідомленні йдеться про так звану "робочу бідність".

"Однак якщо ми побачимо на міжнародному рівні скоординовану політичну реакцію, як це сталося під час світової фінансової кризи 2008/9 року, то вплив на глобальне безробіття може бути значно нижчим", — вважають в МОП.

Тому організація пропонує діяти за трьома основними напрямами: захист працівників на робочому місці, стимулювання економіки і зайнятості, а також підтримка робочих місць і доходів. Зокрема, мова йде про розширення соціального захисту, тимчасову роботу, оплачувану відпустку, а також фінансові та податкові пільги.

Додамо, що світова фінансова криза 2008-2009 років збільшила глобальне безробіття на 22 млн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Нідерландах організували збір коштів для секс-працівниць, які втратили роботу через коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!