Головна Новини Суспільство робота і кар'єра "Заощаджень немає": більше 50% українців не мають грошей, щоб жити на карантині ще місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

"Заощаджень немає": більше 50% українців не мають грошей, щоб жити на карантині ще місяць

Соціологи провели опитування серед українців на тему: на скільки часу у вас вистачить грошових ресурсів, враховуючи можливість введення жорсткого карантину?

26 березня 2020, 04:27 comments4338
Поділіться публікацією:
"Заощаджень немає": більше 50% українців не мають грошей, щоб жити на карантині ще місяць

В умовах жорсткого карантину, у 57% українців закінчаться гроші на життя через чотири тижні або менше, 6,9% мають заощадження на кілька днів, 6,3% — на півроку або більше. Про це передає економічний розділ "Української правди", посилаючись на соціологічного агентство "Градус".

Так, на питання "на скільки часу у вас вистачить грошових ресурсів, враховуючи можливість введення жорсткого карантину?", більшість респондентів відповіли, що "дотягнуть" рівно до кінця карантину, продовженого до 25 квітня.

Видання зазначає, що східний регіон країни має найменший рівень фінансових запасів — половина респондентів витримають не більше двох тижнів. В свою чергу, кияни і жителі західних регіонів розташовують фінансами, що дозволяють їм забезпечити себе і сім'ю на цілий місяць вперед.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кабінет міністрів сьогодні ввів надзвичайну ситуацію і продовжив карантин в Україні ще на 30 днів, а експерти поділилися думками, що це може означати для економічних і суспільних реалій.

"Проти введення НП виступав великий і частково середній бізнес. Вони продовжують працювати і наповнювати бюджет. І вони, схоже, поки що перемагають, – зазначає политический оглядач, магістр державного управління Володимир Воля. – Цікава позиція глави МВС. Арсена Авакова. Спершу його помічник і ряд представників МВС говорили про необхідність саме ПП (що передбачає більш жорсткі заходи, ніж НС). А потім Аваков сказав, що в режимі ПП поки немає необхідності. Швидше за все, у владі йшли складні дискусії. Не виключаю, що президент Володимир Зеленський переконав Авакова. Або той після критики навколо можливого введення НС і розмов, що міністр внутрішніх справ таким чином посилює свій вплив і перетворюється фактично в диктатора, вирішив зайняти вичікувальну позицію. Мовляв, нехай подальші події покажуть, хто правий, хто винен. Те ж певною мірою стосується позиції прем'єра Дениса Шмигаля. Він теж виступав проти ПП, мотивуючи це економічними міркуваннями. У підсумку, як бачимо, ввели НС і продовжили карантин".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!