Головна Новини Суспільство робота і кар'єра 22% журналістів зіткнулися з фінансовими труднощами через карантин — дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

22% журналістів зіткнулися з фінансовими труднощами через карантин — дослідження

Дослідження показало, що iз-за карантину деякі журналісти відчувають проблеми з зарплатами

26 березня 2020, 23:24 comments1685
Поділіться публікацією:
22% журналістів зіткнулися з фінансовими труднощами через карантин — дослідження

В результаті загальнонаціонального карантину в Україні, який нещодавно був продовжений до 24 квітня, через поширення коронавіруса Covid-19 у нашій країні у 22% співробітників зі сфери медіа виникли проблеми з зарплатами, які проявилися у вигляді скорочень і затримок. Відповідне дослідження опублікувала громадська організація Інститут масової інформації.

При цьому журналісти розповіли про 20% зростання уваги аудиторії, а 14% опитаних розповіли про зниження діяльності медіа. Ще 11% поскаржилися на зниження кількості замовлень.

8% працівників медіа-сфери втратили діючі замовлення, а 9% не отримують нових з початку карантину. 23% респондентів впевнені, що карантин призведе до підвищення уваги аудиторії, а 22% збираються шукати нові можливості онлайн.

18% журналістів чекають затримок зарплати чи скорочення її розмірів, а 10,5% стурбовані можливістю залишитися без замовлень в результаті карантину.

Інститут масової інформації анонімно опитав 200 журналістів, серед яких 40% з Києва, а 60% з регіонів. Також є гендерна статистика: 35,5% чоловіків і 64,5% жінок.

Як повідомляв портал "Коментарі", 101-річний президент НАН України Борис Патон поки залишається на своїй посаді.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!