В Україні підвищили розмір мінімальної допомоги по безробіттю

У Мінекономрозвитку роз'яснили умови отримання допомоги по безробіттю на період карантину

Мінімальну допомогу по безробіттю в Україні підвищили з 650 грн до 1000 грн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Зазначається, що розмір допомоги підвищено для людей, які отримують мінімальну допомогу без урахування заробітної плати та страхового стажу. Розмір виплат підвищили на період карантину. Збільшення передбачено постановою правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України, яке набуло чинності 18 квітня 2020 року.

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю підвищено на період з 12 березня (дати початку карантину) і буде актуальним протягом 30 днів після закінчення карантину.

На допомогу в розмірі 1000 грн можуть розраховувати:

- ті, хто протягом 12 місяців, що передували реєстрації в службі зайнятості, мають страховий стаж менше 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи з негативних причин (наприклад, за прогул);
- молодь, яка закінчила або припинила навчання у середньому і вищому навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і яка потребує сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце;
- внутрішньо переміщені особи, які не можуть підтвердити документально періоди своєї зайнятості.

Крім того, у повідомленні наголошується, що в період карантину реєстрація безробітних здійснюється з першого дня подання відповідної заяви у центри зайнятості. Виплата допомоги по безробіттю призначається з першого дня реєстрації.

Раніше "Коментарі" писали, що ряд великих рітейл-операторів заявляють, що закінчення карантину не гарантує повного запуску всієї роздрібної торгівлі в Україні, а багато в чому це залежить від вартості оренди.