Головна Новини Спорт футбол Дієго Сімеоне: У нас є усталена модель розвитку, а у "Реала" - немає
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієго Сімеоне: У нас є усталена модель розвитку, а у "Реала" - немає

У великому інтерв'ю аргентинський наставник поділився своєю думкою з багатьох питань і не забув згадати про своїх суперників

22 серпня 2019, 18:45 comments2000
Поділіться публікацією:
Дієго Сімеоне: У нас є усталена модель розвитку, а у "Реала" - немає

Дієго Сімеоне працює на чолі Атлетіко вже протягом восьми років і за цей час зумів зробити клуб одним з грандів іспанського футболу. Цим літом "матрацники" розлучилися з багатьма лідерами, і тепер аргентинському фахівцеві доведеться практично заново будувати команду. В інтерв'ю виданню La Nacion Сімеоне розповів про свої принципи, роботі тренера і про те, чого варто чекати вболівальникам у новому сезоні.

Повинен тренер відповідати духу клубу?

"Коли тренер приходить в клуб, то повинен розуміти його історію. Якщо він не розуміє її, то приречений на невдачу. Якщо я не відчуваю дух клубу, я не піду туди. Насамперед, перш ніж прийняти клуб, ти повинен запитати себе: "Яка історія стоїть за цим клубом?" Аякс має свою сталу модель, програму розвитку молоді. У Барселони вона також є, у Ювентуса. В Атлетіко теж є своя. А у Реала – ні, тому що вони підміняють розвиток власних гравців підписанням талантів. Ще є нові клуби, які знаходяться в процесі становлення, як Сіті Гвардіоли. У них немає клубної історії, але поступово вони переймають модель, яку представив Гвардіола, він намітив для них шлях розвитку".

Чи можна розвинути менталітет переможців і як цьому навчити?

"Гравців потрібно тренувати так, щоб вони могли боротися за результат. Ми намагаємося розвивати гравця з моменту, коли він приходить в клуб. Зараз в Атлетико проходить зміна поколінь, у нас є гравці, які пройшли через систему і які вже встигли заслужити довіру – Хіменес, Сауль, Коке, Томас... Будемо сподіватися, що вони зможуть передати свій досвід наступному поколінню, яке підходить. Тепер саме вони повинні ставати лідерами і показувати приклад для інших. І цьому можна навчитися".

Яким чином? "Через тренувальний процес, це не обговорюється. Тому що саме те, як ти тренуєшся, дає тобі можливість боротися за поставлені завдання. На тренуваннях гравець повинен не просто відбувати номер, але показувати бажання рости в технічному, тактичному і фізичному плані. Наполегливість тренера, який не дає їм можливості розслабитися, часто дратує гравців, але з часом це дає їм можливість рости. Механізація тренувального процесу призводить до автоматизму, і ти в підсумку залишаєшся один".

Не забув згадати Сімеоне і про Анутана Гризманна, який нещодавно покинув стан "матрацників".

U-zLQaKUsL0bgp4cgKwhrrhge.jpg

Чому Ви називаєте Година і Торреса, але не говорите про Антуана Гризманна? "Тому що в його випадку все було по-іншому. Він був дуже важливим для нас зі спортивної точки зору. Інші ж змогли запалити серця вболівальників Атлетіко. Показники Антуана вражають: за п'ять років він зміг увійти у п'ятірку кращих бомбардирів в історії клубу. Коли він прийшов до мене поговорити про своє звільнення, я вже знав про це. Думаю, він шукав найбільш підходящий варіант для розвитку своєї кар'єри. Він – молодий і талановитий, неймовірний хлопець, якого я дуже люблю. Кращим способом підтримати цю любов є повага. Я розумію, що в інших є свої цілі. Якщо цілі інших не відрізняються від моїх, це здорово. Але якщо ці цілі не збігаються з моїми, то ми більше не можемо залишатися друзями".

Як повідомляло видання "Коментарі", колишній гравець "Атлетіко" готовий на все заради нових партнерів по команді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!