Головна Новини Спорт футбол У УАФ будуть розглядати справу про расизм на матчі "Шахтар" - "Динамо"
commentss НОВИНИ Всі новини

У УАФ будуть розглядати справу про расизм на матчі "Шахтар" - "Динамо"

В Українській асоціації футболу збираються найближчим часом розглянути справу про рассистском скандалі на матчі "гірників" і "динамівців"

18 листопада 2019, 21:11 comments2102
Поділіться публікацією:
У УАФ будуть розглядати справу про расизм на матчі "Шахтар" - "Динамо"

Скандальний епізод центрального матчу 14 туру Favbet Ліги Шахтар – Динамо, в якому Тайсон отримав червону картку за непристойний жест після проявів расизму на гостьовому секторі стадіону Металіст, за інформацією Sport Arena, буде розглянуто Контрольно-дисциплінарним комітетом УАФ на найближчому засіданні, яке відбудеться у четвер, 21 листопада.

КДК УАФ вже отримав у своє розпорядження рапорт арбітра матчу Миколи Балакіна, делегата Олександра Тюріна й офіцера безпеки Олега Базая. Також Комітет візьме до уваги відео скандального епізоду у відкритих джерелах і запросить відеоматеріали у господарів поєдинку, донецького Шахтаря.

КДК розгляне як сам непристойний жест Тайсона (середній палець на адресу фанів Динамо) і винесе покарання, так і дії вболівальників Динамо на гостьовому секторі стадіону Металіст, в яких простежуються прояви расизму (імітація мавпячого ухань).

Тайсону за непристойний жест загрожує 3-матчева дискваліфікація. Динамо за прояви расизму може бути оштрафовано на 250-500 тисяч гривень, а його вболівальники в разі ідентифікації фанатів і звинувачення в расизмі можуть бути дискваліфіковані на відвідування футбольних матчів на термін від двох років.

Також не виключено і покарання Динамо матчем без глядачів. Такий штраф передбачений за повторні покарання за статтею про расизм і дискримінацію – в 2017 році київський клуб карали матчем без глядачів за банер "100% білий" в рамках акції ультрас "Біла шиза", коли фанати були на матчі в білому одязі і білих масках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!