Головна Новини Спорт футбол Англійський Ліверпуль вперше в історії стає клубним чемпіоном світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Англійський Ліверпуль вперше в історії стає клубним чемпіоном світу

Футбольний клуб Ліверпуль здолав у фіналі Клубного чемпіонату світу бразильський Фламенго з рахунком 1:0

21 грудня 2019, 22:12 comments2078
Поділіться публікацією:
Англійський Ліверпуль вперше в історії стає клубним чемпіоном світу

У столиці Катару Досі завершився фінальний матч Клубного чемпіонату світу з футболу, в якому англійський Ліверпуль з однойменного міста обіграв бразильський Фламенго (Ріо-де-Жанейро) з рахунком 1:0.

Матч переможців європейської Ліги чемпіонів і південноамериканського Кубка Лібертадорес проходив у напруженій і рівній боротьбі з невеликою перевагою англійців по гольовим моментам. Але жодну зі створених можливостей ані Ліверпуль, ані Фламенго, не змогли реалізувати у відведені 90 хвилин гри. Командам знадобилися додаткові тайми, щоб виявити найсильнішого і вже в першому з них форвард "червоних" Роберто Фірміні зумів забити довгоочікуваний гол.

Після довгої передачі з середини поля від Джордана Хендерсона Садіо Мане прийняв м'яч поблизу штрафного і покотив снаряд на абсолютно вільного Фірміно. Бразилець зблизився з голкіпером і, дезорієнтувавши його, а також захисника Фламенго хитрим фінтом, забив м'яч у порожні ворота.

До фінального свистка, тим не менш, залишалося ще понад 20 хвилин, але команда з Ріо-де-Жанейро виявилася абсолютно не готова витримувати темп свого суперника так багато часу. У результаті все, на що спромігся Фламенго — більш-менш небезпечний удар Лінкольна на 120-й хвилині.

Таким чином Ліверпуль взяв вже третій міжнародний трофей в 2019 році (після Кубка європейських чемпіонів і Суперкубка УЄФА) і вперше в історії офіційно став найсильнішим клубом планети.

Як раніше повідомляли "Коментарі", "Ліверпуль" вийшов на перше місце серед європейських клубів за доходами від телевізійних прав за підсумками сезону 2018/19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!