Головна Новини Спорт олімпіада і змагання МОК відібрав золоту медаль Олімпіади-2012 в українського спортсмена
commentss НОВИНИ Всі новини

МОК відібрав золоту медаль Олімпіади-2012 в українського спортсмена

Наш важкоатлет повинен повернути комітету "золото", диплом та значок

20 грудня 2019, 12:10 comments2234
Поділіться публікацією:
МОК відібрав золоту медаль Олімпіади-2012 в українського спортсмена

Дисциплінарна комісія Міжнародного олімпійського комітету прийняла жорстке рішення щодо українського спортсмена. Олексія Торохтія – важкоатлета, який взяв "золото" на Олімпіаді 2012 року в Лондоні, — позбавили медалі. У прес-службі МОК кажуть, що результати чемпіона анулювали через знайдені в крові заборонені речовини і порушення ним антидопінгових правил.

Нагадаємо, що сім років тому наш спортсмен здобув першість у категорії до 105 кілограм. Втім, Торохтій не пройшов повторні проби на допінг, тому його результат зараз анулювали. МОК зобов'язав спортсмена повернути "золото", диплом і чемпіонський значок.

Нагадаємо, рік тому IWF (Міжнародна федерація важкої атлетики) тимчасово відсторонила Олексія Торохтія від змагань у зв'язку з вищезгаданою перевіркою після Олімпіади-2012. Тоді важкоатлета відсторонили від спорту на два роки, і повернутися в атлетику він зможе в грудні 2020-го.

Як раніше повідомляли "Коментарі", український баскетболіст тимчасово відсторонений від участі в змаганнях через допінг-тест.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!