Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Українські паралімпійці стали кращими на чемпіонаті світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські паралімпійці стали кращими на чемпіонаті світу

Паралімпійська збірна везе в Україну з чемпіонату світу 16 медалей, більшість з яких - золоті.

4 березня 2020, 08:11 comments1609
Поділіться публікацією:
Українські паралімпійці стали кращими на чемпіонаті світу

Українські паралімпійці стали кращими на чемпіонаті світу з легкої атлетики. Про це повідомляє Національний комітет спорту інвалідів України.

З Польщі спортсмени везуть відразу 16 медалей. Більшість нагород, а саме 10, — золоті. Ще 5 — срібні. Також українська збірна додала до скарбнички одну бронзову нагороду.

Варто відзначити, що в української збірної відразу п'ять мультимедалістів, тобто, тих, хто взяв по кілька нагород. Так, Людмила Даниліна відправила в скарбничку команди відразу 4 золоті та одну срібну медаль. Ще на 4 золота поповнила колекцію збірної Юлія Шуляр.

В результаті, в турнірній таблиці Україна вирвалася на перше місце, залишивши позаду команди з Португалії, Польщі, Франції, Туреччини та інших країн.

Чемпіонат світу з легкої атлетики серед спортсменів з вадами розумового та фізичного розвитку напередодні завершився у польському місті Торун.

Українські паралімпійці нерідко показують настільки високі результати на міжнародних змаганнях. Приміром, на зимовій Паралімпіаді у 2018 році збірна України у медальному заліку була шостою. Спортсмени змогли завоювати 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових медалей. За кількістю нагород вони стали четвертими.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що український фільм переміг на фестивалі у США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!