Головна Новини Спорт олімпіада і змагання США звинуватили ФІФА в отриманні хабарів за право проведення Чемпіонатів світу 2018 і 2022 в Росії і Катарі
commentss НОВИНИ Всі новини

США звинуватили ФІФА в отриманні хабарів за право проведення Чемпіонатів світу 2018 і 2022 в Росії і Катарі

Колишній віце-президент ФІФА нібито отримав від Росії 5 млн доларів

7 квітня 2020, 17:37 comments1784
Поділіться публікацією:
США звинуватили ФІФА в отриманні хабарів за право проведення Чемпіонатів світу 2018 і 2022 в Росії і Катарі

Міністерство юстиції США звинуватило чиновників ФІФА в отриманні хабарів від Росії і Катару за право проведення Чемпіонатів світу з футболу в 2018 і 2022 роках. Розслідування проводиться з 2015 року. Міністерство юстиції США опублікувало документ зi звинуваченнями на своєму офіційному сайті.

У документі говориться, що колишній віце-президент ФІФА Джек Уорнер отримав від Росії 5 мільйонів доларів за свій голос на підтримку заявки Росії на право проведення Чемпіонату світу з футболу в 2018 році.

Також хабар у розмірі 1 мільйона доларів пропонували колишньому члену виконкому ФІФА Рафаелю Сальгеро, але не уточнюється, чи отримав він хабар. Катар заплатив двом членам виконкому ФІФА Ніколасу Леосу і Рікардо Тейшейрі, але не уточнюється розмір хабарів.

ФБР проводить розслідування про хабарі за право проведення Чемпіонатів світу в 2018 і 2022 роках в Росії і Катарі відповідно. Раніше Бюро разом з поліцією Швейцарії заарештувало декількох чиновників ФІФА. США розслідує цю справу через те, що могли давати хабарі за допомогою американської платіжної системи. У минулому Міністерство юстиції США не називало імен хабарників з ФІФА.

Як повідомляв портал "Коментарі", мер Києва Віталій Кличко звернувся до спортсменів, які порушують карантин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!