Головна Новини Спорт олімпіада і змагання Олімпіаду-2020 в Токіо можуть повністю скасувати, – глава МОК
commentss НОВИНИ Всі новини

Олімпіаду-2020 в Токіо можуть повністю скасувати, – глава МОК

Поки Олімпійські ігри перенесені на 2021 рік

21 травня 2020, 16:16 comments2117
Поділіться публікацією:
Олімпіаду-2020 в Токіо можуть повністю скасувати, – глава МОК

Глава Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах заявив, що Олімпійські ігри в Токіо доведеться скасувати, якщо захід не зможе відбутися наступного року через коронавірус COVID-19.

У березні МОК і уряд Японії прийняли безпрецедентне рішення відкласти проведення Ігор, які повинні були початися в липні, на рік через новий спалах коронавірусу. Однак прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що мультиспортивний захід не може відбутися в 2021 році, якщо вірус не стане менш загрозливим.

Новим коронавірусом заразилися понад 17 100 чоловік в Японії, з них 797 померли.

Томас Бах заявив, що неможливо змусити спортивні федерації по всьому світу кожен рік міняти графік, також не можна змушувати спортсменів жити в невизначеному стані. Він також зазначив, що МОК схилявся до проведення Ігор в наступному році.

"Коли у нас буде чітке уявлення про те, як буде виглядати світ 23 липня 2021 року, тоді ми будемо приймати відповідні рішення", – підсумував Бах.

Раніше "Коментарі" писали, що Олімпіаду-2020 не хотіли відміняти до останнього. Однак, 23 березня представник Міжнародного олімпійського комітету заявив — 24 липня, як планувалося, Олімпійські ігри не почнуться. "Судячи з тієї інформації, якою володіє МОК, було прийнято рішення відкласти змагання. Як надовго — невідомо, але в липні вони не почнуться, наскільки мені відомо", — каже Дік Паунд.

Ймовірно, змагання відбудуться вже в 2021-му. Олімпіаду 2020 довелося перенести через пандемію коронавірусу. У березні хати на Ігри категорично відмовилися Канада і Австралія, не хотіли ризикувати здоров'ям спортсменів. Скасовували зовсім Олімпійські ігри тільки під час Першої і Другої світових воєн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!