Головна Новини Спорт інші види спорту Навчання за кордоном, екіпіровка та особисті тренування: Еліна Світоліна взялася за підготовку юних тенісистів
commentss НОВИНИ Всі новини

Навчання за кордоном, екіпіровка та особисті тренування: Еліна Світоліна взялася за підготовку юних тенісистів

Зірка світового тенісу, перша ракета України і третя ракетка світу Еліна Світоліна заснувала благодійний фонд, спрямований на відкриття дверей великого спорту для юних спортсменів

22 листопада 2019, 15:10 comments3097
Поділіться публікацією:
Навчання за кордоном, екіпіровка та особисті тренування: Еліна Світоліна взялася за підготовку юних тенісистів

Четверо українських підлітків – Анастасія Чернякова з Кам'янського, Єлизавета Котляр з Дніпра, Максим Калабишка з Івано-Франківська і Олександр Височенко з Нової Каховки – отримають шанс реалізуватися в тенісі і стати зіркою світового спорту. Така можливість у дітей з'явилася завдяки першому проектові Фонду Еліни Світоліної.

Юних спортсменів відібрали серед 400 ровесників, які відгукнулися на перший проект Фонду.

"На початку вересня ми анонсували збір заявок від дітей, хлопчиків і дівчаток від 12 років, які хочуть взяти участь у тенісному таборі від Фонду Еліни Світоліної. Ми отримали 400 заявок, відібрали 20 дітей. Потім, з 28 вересня по 5 листопада, був табір, в рамках якого з ними працювали фахівці. Для них було організовано навчання, проведені майстер-класи. За результатами роботи у таборі ми відібрали нашу четвірку юних талантів", – розповідає представник Фонду Еліни Світоліної в Україні Анна Поповченко.

Для переможців першого проекту представники Фонду розроблять індивідуальні програми, які допоможу розкрити їх таланти і реалізуватися в тенісі. Фонд організує навчання дітей у міжнародних тенісних академіях, буде підтримувати їх участь у міжнародних турнірах, забезпечить всією необхідною екіпіровкою. Але, головне, юних спортсменів під свій особистий патронат візьме Еліна Світоліна.

"Фінансова підтримка потрібна. Але важливіше, коли сама чемпіонка включається в цей процес. Направляє, радить вам. Це – найбезцінніше у цьому проекті", – додає менеджер Еліни Світоліної Стефан Гуров.

Фінанси на реалізацію цього проекту і підтримку юних тенісистів Фонд Еліни Світоліної планує зібрати на благодійному вечорі, який відбудеться вже завтра, 23 листопада, в Києві, в заміському комплексі Equides Club.

"Це буде гала-вечеря, на якій зберуться друзі. В рамках заходу пройде аукціон, там буде багато цікавих лотів. Будуть лоти зі сфери тревел, будуть лоти від світових зірок. Буде Роджер Федерер, я з ним спілкувалася. Він надав свою футболку, в якій виступав. Також буде Рафаель Надаль. Він надав свою ракетку. Будуть майстер-класи зі мною. Все робиться для того, щоб ми зібрали достатню кількість грошей для реалізації планів Фонду", – ділиться планами сама Еліна Світоліна.

На цьому Фонд не планує зупиняється і анонсує інші подібні заходи. Так, планується надавати стипендії та гранти для обдарованих спортсменів, оплачувати їхнє навчання за кордоном, організовувати дитячі тенісні табори, купувати дітям екіпіровку, а також побудувати тенісні корти в різних містах України. До речі, за словами представників Фонду, в майбутніх програмах візьмуть участь діти з 20-ки юних спортсменів, які займалися в таборі у вересні, але не перемогли. Їх Фонд також планує підтримувати.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", Еліна Світоліна стала першою тенісисткою, яка не програла жодного сету за 6 років на груповому етапі Підсумкового турніру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!