Головна Новини Спорт інші види спорту П'ятиразова переможниця турнірів Великого шолома Марія Шарапова йде з тенісу
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ятиразова переможниця турнірів Великого шолома Марія Шарапова йде з тенісу

Росіянка Марія Шарапова вийшла на пенсію у віці 32 років, в останній раз вигравши турнір Великого шолома в 2014 році, коли вона вдруге виграла Відкритий чемпіонат Франції

27 лютого 2020, 05:30 comments2007
Поділіться публікацією:
П'ятиразова переможниця турнірів Великого шолома Марія Шарапова йде з тенісу

П'ятиразова переможниця турнірів Великого шолома Марія Шарапова оголосила про свій відхід з тенісу у колонці, яку вона написала для Vogue і Vanity Fair. Про це пише CNN.

Її остання поява сталася на Відкритому чемпіонаті Австралії 2020 року, де вона отримала поразку в першому раунді від Донни Векич.

У своїй статті Шарапова заявила, що "прощається" з тенісом.

"Я буду сумувати за ним кожен день. Я буду сумувати за тренуваннями та своїми буднями: прокидатися на світанку, зашнуровувати ліву туфлю перед правою і закривати ворота корту, перш ніж вдарити свій перший м'яч за день. Я буду сумувати за своєю командою, своїм тренером. Я буду сумувати за тими моментами, коли буду сидіти з батьком на тренувальній лавці. Рукостискання – перемога чи поразка – і спортсмени, знали вони про це чи ні, які підштовхували мене ставати краще", – написала Шарапова.

Зазначимо, що Шарапова переїхала до Флориди, США, у віці семи років в 1994 році, щоб отримати професійну спортивну підготовку.

У 17 років, у 2004 році вона почала велику тенісну кар'єру, коли вона обіграла № 1 Серену Вільямс у фіналі Вімблдону, і стала претендувати на свій перший Великий шолом.

Вона вперше піднялася на вершину світового рейтингу у 2005 році і разом зі своїм титулом у Вімблдоні виграла два титули Відкритого чемпіонату Франції, один відкритий чемпіонат Австралії і один відкритий чемпіонат США.

Шарапова також програла давній суперниці Вільямс в інших трьох фіналах Великого шолома.

У 2016 році її аналізи показали позитивний результат на заборонену речовину мельдоній на Відкритому чемпіонаті Австралії. Спочатку їй заборонили 2 роки брати участь у тенісних чемпіонатах, але після апеляції заборону знизили до 15 місяців. Повернувшись у спорт у квітні 2017 року, їй так і не вдалося досягти висот, які у неї були на початку кар'єри.

Раніше "Коментарі" писали, що українська тенісистка Еліна Світоліна визнана однією з найтитулованіших тенісисток за останні десятиліття (2010-2019).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!