Головна Новини Спорт спорт і держава WADA: "Росія на 4 роки відсторонюється від участі у спортивних чемпіонатах та Олімпіаді"
commentss НОВИНИ Всі новини

WADA: "Росія на 4 роки відсторонюється від участі у спортивних чемпіонатах та Олімпіаді"

Також на міжнародних змаганнях на цей термін "замовлений" вхід для російських чиновників

9 грудня 2019, 12:33 comments1823
Поділіться публікацією:
WADA: "Росія на 4 роки відсторонюється від участі у спортивних чемпіонатах та Олімпіаді"

Виконком Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) одноголосно прийняв рекомендацію комітету організації позбавити Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) статусу відповідності Всесвітнім антидопінговим кодексом. Про це передає російське агентство ТАСС.

"Рекомендація комітету щодо відповідності була схвалена одноголосно", — зазначено в повідомленні з посиланням на прес-службу самого WADA.

Таким чином, Росія на чотири роки позбавляється права приймати чемпіонати світу і подавати заявки на їх проведення, спортсмени країни не зможуть виступати на Олімпіадах і світових першостях під національним прапором. Також виконком WADA ввів чотирирічний заборона на відвідування міжнародних спортивних заходів російськими держслужбовцями та керівництвом Олімпійського комітету Росії (ОКР) та Паралімпійського комітету Росії (ПКР).

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Крейг Ріді заявляв про свою впевненість, що на підставі доповіді незалежних експертів буде заявлено про невідповідність статусу "РУСАДА" кодексу міжнародної спортивної організації.

"Здогадуюся, що російській владі буде заявлено про невідповідність. У них буде 21 день на те, щоб погодитися з нашим висновком. Особисто мене це здивує, але, якщо так станеться, так тому і бути", — повідав Риді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!