Вбили навіть собаку: Через 17 років в Росії повністю розкрили вбивство Круга

Поставлена остання крапка в розслідуванні вбивства відомого шансоньє

Сьогодні член банди "Тверські вовки" Олександр Агєєв зізнався, у тому, що брав участь у вбивстві відомого співака Михайла Круга. Про це повідомили в прес-службі Слідчого комітету Росії.

Агєєв розповів про те, що в 2002 році він разом з Дмитром Вєселовим, який також був одним з учасників банди, за вказівкою тверського кримінального авторитета на прізвисько "Лом", повинні були пограбувати будинок Михайла Круга.

План пограбування полягав у тому, що після цього Круг мав би звернувся до нього за допомогою, той би "знайшов" вкрадене, а співак став би йому зобов'язаний і виплачував частину гонорарів з концертів.

На жаль, Круг з сім'єю несподівано повернулися додому раніше, чим думали грабіжники.

Вєселов вирішив застосувати насильство до тещі Круга, однак за неї заступився сам співак. Тоді грабіжник двічі вистрілив у нього з пістолета ТТ. Після цього була застрелена і собака, яка охороняла будинок Круга. Круг помер у лікарні.

"Лом" загинув у 2006 році. А Вєселов був вбитий іншим учасником банди "Тверські вовки" Олександром Осиповим (Осипов "молодший"), який був знайомий з Кругомі вирішив помститися за його вбивство.

Кримінальну справу за фактом смерті Михайла Круга припинено зв'язку зі смертю підозрюваного Вєселова.

Нагадаємо, Михайло Круг був убитий у власному будинку в Твері в ніч з 30 червня на 1 липня 2002 року. Крім співака в котеджі знаходилися також його дружина, теща і діти. Двоє злочинців пробралися на третій поверх будинку і стали бити тещу шансоньє. Михайло з дружиною прибігли на крик, злочинці відкрили вогонь і смертельно поранили артиста.

Також ми писали про те, що 6 серпня в Твері правоохоронні органи привезли в будинок, де жив і був застрелений автор і виконавець легендарної пісні "Владимирский централ" Михайло Круг, підозрюваного у його вбивстві чоловіка.

У рамках розслідування справи про вбивство шансоньє в Твер для слідчого експерименту з колоній особливого режиму доставили двох засуджених до довічного ув'язнення вбивць. Виявилося, що в будинок Круга привозили кілера банди "Вовків" Олександра Агєєва, який відбуває довічне ув'язнення за звірства, які він з "колегами по ремеслу" здійснював в Тверській області з кінця 1990-х до середини 2000-х.