Джекі Чан пообіцяв щедру нагороду за вакцину проти коронавірусу

Джекі Чан вирішив публічно заохотити медиків та вчених

Легендарний актор, зірка фільмів "Обладунки Бога" і "Година Пік" Джекі Чан стурбований тим, що коронавірус активно продовжує поширюватися світом і "підриває" здоров'я людей. Він закликав медиків і вчених швидше працювати над вакциною від хвороби, і пообіцяв її творцям щедру суму. Про це повідомляє видання The Straits Times.

Знаменитість вважає, що побороти смертельний вірус, який охопив територію Китаю і вже вийшов за межі країни, можна за допомогою високих технологій і науки. Джекі Чан закликав корпорації та дослідницькі центри прискорити роботу над тестуванням вакцини проти коронавірусу, щоб епідемія припинилася. Він обіцяє авторам ліків мільйон юанів (понад 3,5 млн гривень) і без сумнівів віддасть ці гроші, тільки би, його співвітчизники не вмирали від захворювання, а раділи життю.

Відомо, що на сьогоднішній день небезпечним вірусом заражені понад 37 тисяч осіб. В Україні випадки коронавірусу не підтверджувалися. Враховуючи те, що захворювання передається повітряно-крапельним шляхом, людей закликають стежити за особистою гігієною, уникати великого скупчення людей і при перших симптомах звертатися до лікаря.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що слідом за коронавірусом Китай накрив ще і пташиний грип.