Головна Новини Зірки шоу бізнес Стали відомі переможці найпрестижнішої кінопремії "Оскар"
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі переможці найпрестижнішої кінопремії "Оскар"

У ніч на 10 лютого стартувала церемонія вручення головної кінопремії "Оскар-2020", стало відомо, хто отримав престижну нагороду

10 лютого 2020, 07:30 comments2912
Поділіться публікацією:
Стали відомі переможці найпрестижнішої кінопремії "Оскар"

У Лос-Анджелесі в ніч на 10 лютого стартувала церемонія вручення головної кінонагороди — "Оскар-2020", названі переможці. Про це повідомляє Instagram кінопремії.

Церемонія нагородження проходила в місцевому театрі "Долбі", трансляція велася в 225 країнах, у тому числі і в Україні (з 00:00 за київським часом). Церемонія вручення статуеток почалася 03:00.

Першим свою статуетку отримав Бред Пітт за кращу роль другого плану у фільмі "Одного разу в Голлівуді" режисера Квентіна Тарантіно.

Нагороду в номінації кращий анімаційний фільм отримала "Історія іграшок-4". Найкращий короткометражний фільм — "Вікно навпроти".

Кращий оригінальний сценарій — "Паразити". Також ця стрічка отримала нагороду як кращий фільм іноземною мовою. А корейського режисера Пон Чжун Хо назвали найкращим режисером.

Кращий адаптований сценарій — "Кролик ДжоДжо" режисера Тайка Вайтити.

Фільм "Одного разу... в Голлівуді" також отримав нагороду за кращу роботу художника-постановника. Художники-постановники картини — Барбара Лінг і Ненсі Хей.

За кращий дизайн костюмів статуетку отримала Жаклін Дюрран, яка створила образи героїв фільму "Маленькі жінки".

Кращий документальний фільм — "Американська фабрика". Кращий короткометражний документальний фільм — "Навчитися кататися на скейтборді в зоні бойових дій (якщо ти дівчинка)".

Нагороду за кращу жіночу роль другого плану отримала Лора Дерн за фільм "Весільна історія".

Кращий звуковий монтаж — фільм "Форд проти Феррарі", або ж як його перевели в українських кінотеатрах — "Аутсайдери". Також стрічка отримала нагороду за кращий монтаж. Статуетку вручили Майклу МакКаскеру і Ендрю Бакланду.

Кращий звук і краща операторська робота у фільму "1917". А отримавши нагороду за кращі візуальні ефекти фільм обійшов "Месників" і "Зоряні війни", всупереч прогнозам букмекерів і кінокритиків.

За кращий грим і зачіски нагороду Американської академії кіномистецтва отримала стрічка "Скандал".

За кращу музику до фільму нагороду отримала картина "Джокер" композитор та ісландський музикант Хильдур Гуднадоуттир.

"Оскара" в номінації найкращий актор отримав Хоакін Фенікс за роль у фільмі "Джокер". Звання найкращої актриси і вручили статуетку Рене Зеллвегер за роль у фільмі "Джуді".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв прізвища номінантів, які прозвучать сьогодні зі сцени театру "Долбі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!