Новий міністр хотів зайняти місце Зеленського в Раді: курйозне відео

Новоспечений міністр економіки Ігор Петрашко переплутав трибуни Ради і пішов приносити присягу на місце президента, чим насмішив колег

Під час засідання Верховної Ради з новообраним міністром економіки Ігорем Петрашком стався курйозний випадок: він переплутав трибуну для виступу з місцем президента. Засідання транслював телеканал "Рада".

Так, коли Петрашка запросили принести присягу, то він став підніматися сходами до місця президента України. У відповідь на його дії в залі почувся сміх. Потім колеги швидко підказали Петрашкові, що він пішов не туди, й той розвернувся назад. І вже після цього "складного шляху" зайняв місце за правильною трибуною. На курйозну поведінку Петрашка відреагував і спікер ВРУ Дмитро Разумков.

"Сміливо", - жартома прокоментував "блукання" міністра Разумков.

Відомство очолив економіст Ігор Петрашко. За його кандидатуру проголосували 243 народних депутата. Мінус одне вакантне місце в уряді Дениса Шмигаля. Портфель міністра економрозвитку депутати більшістю голосів віддали Ігорю Петрашку під час позачергового засідання парламенту. Напередодні його кандидатуру вніс у парламент сам прем'єр. Петрашко повинен очолити Міністерство економіки, торгівлі та сільського господарства. Хоча, розпускаючи попередній уряд, представники моноільшості обіцяли розділити це відомство на два - Мінекономіки та Міністерство сільського господарства. Проте так цього і не зробили.