Головна Новини Світ Азія Нова хвиля масових протестів в Гонконзі
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова хвиля масових протестів в Гонконзі

У мітингах беруть участь до 120 тис. осіб

3 серпня 2019, 20:22 comments1870
Поділіться публікацією:
Нова хвиля масових протестів в Гонконзі

Десятки тисяч антиурядових демонстрантів у Гонконзі вийшли на чергову масову акцію протесту. Вони заблокували рух транспорту по ряду вулиць у районі Коулун в материковій частині міста.

Спорудивши барикади, протестувальники перекрили для руху кілька доріг і частина жвавого підводного автомобільного тунелю, що пов'язує материк з островом Гонконг.

Поліція називає незаконними дії демонстрантів. За деякими оцінками, в нинішніх виступах беруть участь до 120 тисяч чоловік.

Кілька тижнів тому тут спалахнули масові протести проти ініційованого місцевою владою законопроекту, який ставить за мету налагодити механізм видачі з Гонконгу у материковий Китай для судового переслідування осіб, підозрюваних у порушенні законів КНР або перебувають у розшуку. Під тиском громадськості глава місцевої адміністрації Керрі Лам оголошувала про рішення зняти законопроект з порядку денного, але це не зупинило хвилю антиурядових протестів. Зокрема, нові акції заплановані на неділю і понеділок.

Як повідомляли "Коментарі", масові протести почалися в Гонконзі в червні після того, як демонстранти виступили проти ініційованого місцевою владою законопроекту, який ставить за мету налагодити механізм видачі з Гонконгу в материковий Китай для судового переслідування осіб, підозрюваних у порушенні законів КНР або перебувають у розшуку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!