На Сейшелах провели перше в світі крипто-IPO

На Сейшелах провели перше у світовій історії публічне розміщення акцій на основі блокчейна

Оператор єдиної ліцензованої фондової біржі на Сейшельських островах — MERJ Exchange — провів перше у світовій історії публічне розміщення акцій (IPO) на основі блокчейна. Про це повідомило галузеве видання CoinDesk.

У повідомленні наголошується, що компанія планувала таким чином привернути 4 мільйони доларів.

Суть полягала в тому, що MERJ продає свої токенизированные акції. Це будуть цифрові активи на основі публічного блокчейна Ethereum.

Так, в ході IPO компанія випустить більше 1,6 млн акцій за ціною 2,42 долара за папір з метою залучення 4 мільйонів доларів. Після операції капіталізація MERJ складе 25 мільйонів доларів.

Варто відзначити, що акції доступні як на власній платформі MERJ, так і для іноземних інвесторів через брокера-дилера Jumpstart і крипто-зберігача Prime Trust. Торги повинні були стартувати сьогодні, 10 вересня, з 08:00 за UTC (11:00 по Києву).

"Ці нові фінансові інструменти покликані змінити фінансову індустрію на довгі роки", — заявив CEO MERJ Exchange Едмонд Туохи.

Нагадаємо, MERJ зареєстрований на Сейшельських островах і з 2012 року є оператором біржі Seychelles Stock Exchange. Компанія обслуговує емітентів з Північної Америки, Європи, Азії, Австралії та Африки.

Близько місяця тому MERJ став першим оператором фондової біржі, який запропонував використовувати блокчейн Ethereum для реєстрації прав власності на акції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомий боксер Менні Паккьяо запустив власну криптовалюту.