Головна Новини Світ Африка Парламент Іраку відклав голосування щодо нового закону про вибори
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент Іраку відклав голосування щодо нового закону про вибори

В Іраку з минулого місяця тривають протестні настрої і мітинги

12 грудня 2019, 01:29 comments1204
Поділіться публікацією:
Парламент Іраку відклав голосування щодо нового закону про вибори

Парламент Іраку відклав голосування щодо прийняття закону про вибори. Про це повідомляє INA.

Парламент вирішив відкласти на невизначений час проведення засідання за голосування за прийняття закону про вибори, однак даний крок не завадить вибором нового прем'єр-міністра.

У країні з минулого місяця тривають протестні настрої і мітинги. Демонстранти вимагають відставки уряду, боротьби з корупцією, безробіттям, поліпшення умов життя. За даними ЗМІ, жертвами зіткнень протестувальників з поліцією стали близько 500 осіб. Практично повсюдно вони супроводжуються сутичками, погромами і насильством.

Із-за протестів пішов у відставку прем'єр-міністр Іраку Адель Абдель Махді, і піднявся питання про проведення дострокових виборів у парламент.

 Як раніше повідомляло видання "Коментарі", із-за загострення ситуації в Іраку Абдель Махді вирішив піти з посади глави уряду країни. Відзначається, що 28 листопада стало самим кровопролитним днем з початку протестних акцій в жовтні. У ході протестів було вбито 46 осіб. У п'ятницю, 29 листопада, прем'єр-міністр Іраку оголосив, що вирішив піти у відставку. Перед цим духовний лідер країни, 89-річний аятолла Алі ас-Сістані закликав іракський парламент зупинити роботу уряду через масові протести, в ході яких силовики вбили понад 400 демонстрантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ina.iq/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!