Головна Новини Світ Африка В Англії лікарям дозволять ігнорувати скарги гомофобів і расистів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Англії лікарям дозволять ігнорувати скарги гомофобів і расистів

Медики отримають право не надавати допомогу тим, хто був помічений у дискримінації за ознаками сексуальної орієнтації

19 лютого 2020, 23:43 comments2184
Поділіться публікацією:
В Англії лікарям дозволять ігнорувати скарги гомофобів і расистів

Англійська Національна служба охорони здоров'я розробила нові правила, за якими лікарі зможуть відмовитися лікувати пацієнтів, які проявили відносно них расистські або гомофобні висловлювання. Про це передає прес-служба відомства.

За словами керівника з питань охорони здоров'я Прерани Іссар, працівники медичної сфери не повинні стикатися з дискримінацією, стаючи жертвою чиїхось уявлень про будову світу.

При цьому зазначається, що нові правила не відносяться до випадків, коли мова зайде про екстрену допомогу, без надання якої наслідки для життя і здоров'я виявляться незворотніми.

В інших ситуаціях пацієнту можна буде відмовити в лікуванні за расистські, гомофобні або сексистські висловлювання, а також з інших видів дискримінації.

"Расизм був найпоширенішою формою дискримінації, але в 2019 році також надходило багато повідомлень про сексизм і нетерпимість до релігії та сексуальності", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Швейцарії законодавчо ввели кримінальну відповідальність за образу на адресу представників ЛГБТ-спільноти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!