Головна Новини Світ Африка «Борщ, Бандера, бандура є. А нації немає»: колишній кремлівський куратор по Україні Сурков
commentss НОВИНИ Всі новини

«Борщ, Бандера, бандура є. А нації немає»: колишній кремлівський куратор по Україні Сурков

Колишній помічник Путіна Владислав Сурков різко висловився про українців і заявив, що нібито "повернення Донбасу Україна не гідна"

26 лютого 2020, 10:13 comments4132
Поділіться публікацією:
«Борщ, Бандера, бандура є. А нації немає»: колишній кремлівський куратор по Україні Сурков

Екс-помічник президента Росії Володимира Путіна, колишній кремлівський куратор Донбасу Владислав Сурков різко висловився про українців і Україну. Про це він розповів росЗМІ "Актуальні коментарі".

Так, Сурков висловив свою "експертну" думку, заявивши, що нібито України як країни не існує.

"України немає. Є українство. Тобто, специфічний розлад розуму. Дивним чином доведений до крайніх ступенів захоплення етнографією. Таке криваве краєзнавство. Сумбур замість держави. Борщ, Бандера, бандура є. А нації немає. Брошура "Самостійна Украйна" є, а України немає", — висловився росіянин.

При цьому, говорить, що є якимось "укрооптимістом": вважає, що Україна "з часом все-таки буде". Правда, на думку Суркова, без Росії ніяк не обійтися.

"Хохли хлопці вперті, вони зроблять. Однак, яка саме це буде Україна, в яких межах вона буде існувати і навіть, може бути, скільки буде Україн — питання відкриті. Й у вирішенні цих питань Росії так чи інакше доведеться брати участь", — переконаний екс-помічник Путіна.

Сурков розповів, що відносини Росії та України ніколи не були простими, і, мовляв, навіть для імперської та радянської бюрократії Україна "завжди була справою клопіткою". Але в Росії знайшли вихід із ситуації, правда, демократичним його не назвеш.

"Примус силою до братніх стосунків — єдиний метод, який історично довів ефективність на українському напрямку. Не думаю, що буде винайдено якийсь інший", — вважає Сурков.

Однак про конкретно Донбас – думка у росіянина інша. Там Сурков цінує людей, наприклад, Захарченка, Ходаковського, Бородая, називаючи всіх "воїнами". Тому росіянин не вважає за потрібне повернення нині окупованих територій до складу України.

"Донбас не заслуговує такого приниження. Україна не заслуговує такої честі", — висловився Сурков.

Раніше "Коментарі" писали, що колишній кремлівський куратор Донбасу Владислав Сурков вперше прокоментував свою відставку. Так, він заявив, що йому вже "немає місця у системі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!