Головна Новини Світ Африка Аргентина в дев'ятий раз в історії опинилася у стані дефолту
commentss НОВИНИ Всі новини

Аргентина в дев'ятий раз в історії опинилася у стані дефолту

Аргентина не виплатила кредиторам відсотки за держоблігаціями на 500 млн доларів

23 травня 2020, 12:22 comments2443
Поділіться публікацією:
Аргентина в дев'ятий раз в історії опинилася у стані дефолту

Аргентина минулої ночі, 23 травня, опинилася у стані технічного дефолту. Це дев'ятий дефолт в історії країни і стався він після того, як країна не виплатила кредиторам відсотки за державними облігаціями на 500 млн дол. Про це пише Deutsche Welle.

Міністерство економіки Аргентини продовжило строк дії пропозиції про реструктуризацію зовнішнього боргу країни на 66 млрд дол. з 21 травня до 2 червня. Згідно з цією пропозицією буде списано близько двох третин виплат і країна отримає трирічну відстрочку. У той же час кредитори згодні тільки на мораторій тривалістю в один рік. Влада країни зараз проводить переговори з кредиторами.

Варто також зазначити, що раніше МВФ охарактеризував боргове навантаження Аргентини як неприйнятне. У кінці 2019 року загальний борг країни перебував на рівні 323 млрд дол.

Раніше "Коментарі" писали, що в відповідно з урядовою програмою "Велике будівництво" в Україні починають прокладати багатокілометрові траси, на що виділено 4 млрд доларів США, вкладених іноземних інвестицій. За словами прем'єр-міністра Денис Шмигаля, саме інвестиції, спрямовані на будівництво головних об'єктів інфраструктури в Україні, в тому числі лікарень, шкіл і дитсадків, врятують вітчизняну економіку від дефолту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!