Головна Новини Світ Африка У День Африки президент Замбії помилував пару геїв, засуджених за їх гомосексуалізм
commentss НОВИНИ Всі новини

У День Африки президент Замбії помилував пару геїв, засуджених за їх гомосексуалізм

Гей-пара була засуджена за 15 років тюремного ув'язнення за законами Замбії, які називають гомосексуалізм протиріччям природі

26 травня 2020, 19:30 comments2124
Поділіться публікацією:
У День Африки президент Замбії помилував пару геїв, засуджених за їх гомосексуалізм

Президент Замбії Едгар Чагва Лунгу з нагоди Дня Африки, який традиційно відзначають на континенті 25 травня, розпорядився помилувати майже три тисячі осіб, серед яких опинилася і гей-пара, яку засудили до ув'язнення 15-річного ув'язнення за їх сексуальну орієнтацію. Про це повідомляє журнал The Reuters.

Відзначається, що 39-річного Яфета Чатабу і 31-річного Стівена Самбо засудили до 15 років ув'язнення відповідно до закону в Замбії, який вважає , що одностатевий секс "суперечить правилам природи".

Тоді американський посол в Замбії Деніел Фут заявив, що вирок був невиправдано жорстоким і може зашкодити міжнародному іміджу Замбії, в тому числі і серед країн-донорів, якими виступають переважно країни Заходу.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Франції вперше мером стала жінка-трансгендер, отримавши максимальну кількість голосів муніципальних депутатів.

Вже 24 травня новий мер провела перше засідання за участю своєї команди в мерії. Як повідомила газета, "мадам мер пообіцяла направити свою енергію, так само як і енергію депутатів на поліпшення умов життя а Тиюа-ле-Маршенн".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!