Головна Новини Світ Азія Саудівська Аравія продала консульство, де вбили журналіста Джамаля Хашоггі
commentss НОВИНИ Всі новини

Саудівська Аравія продала консульство, де вбили журналіста Джамаля Хашоггі

Саудівська дипмісія підшукала нове приміщення в іншому районі міста

18 вересня 2019, 22:30 comments1644
Поділіться публікацією:
Саудівська Аравія продала консульство, де вбили журналіста Джамаля Хашоггі

Міністерство закордонних справ Саудівської Аравії місяць тому без розголосу продало будівлю свого Генерального консульства в Стамбулі, передає турецький телеканал Habertürk.

Варто відзначити, що в жовтні минулого року в цьому будинку був убитий саудівський опозиційний журналіст Джамаль Хашоггі.

Згідно з повідомленням, розташовану в престижному районі Стамбула Левент будівлю продали за третину ринкової ціни. Ім'я нового власника невідомо.

У місцевих ЗМІ з'явилася інформація про те, що саудівська дипмісія придбала нове приміщення для консульства в районі Сарієр, неподалік від консульства США.

Стверджується, що для здійснення операції з нерухомістю Саудівській Аравії необхідно було отримати дозвіл МЗС Туреччини. Тим не менш, чиновник у Міністерстві закордонних справ Туреччини сказав Middle East Eye, що в Туреччині немає інформації для підтвердження акту купівлі-продажу.

Нагадаємо, Джамаль Хашоггі працював журналістом у виданні "The Washington Post". Другого жовтня увійшовши до будівлі консульства Саудівської Аравії в Стамбулі для отримання документів, необхідних для розлучення, він зник. Наречена Хашоггі прочекала його під консульством 11 годин, але він так і не з'явився. Саудівські дипломати, у свою чергу, стверджують, що Хашоггі покинув консульство після нетривалого перебування там.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Саудівська Аравія зобов'язана довести свою версію про те, що зниклий журналіст залишив будівлю дипустанови. Так, 9 жовтня Туреччина отримала дозвіл на проведення обшуку в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

Тим часом, місцеві ЗМІ повідомили про ідентифікацію групи з 15 осіб, які прилетіли до Туреччини з Саудівської Аравії в день зникнення Хашогги і незабаром повернулися назад.

Також повідомлялося, що влада Туреччини мають аудіо — і відеодокази того, що зниклого журналіста катували, а потім убили на території консульства.

Джамалю Хашоггі заборонили публікувати свої матеріали, і навіть писати в Twitter. Після чого він виїхав з Саудівської Аравії в США. Журналіст стверджував, що не є опозиціонером до королівської сім'ї Саудівської Аравії, однак сам неодноразово виступав з критикою політики королівського дому Аль-Сауд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Саудівська Аравія створює футуристичне місто зі своєю Місяцем.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.haberturk.com
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!