Головна Новини Світ Азія США і Туреччина домовилися про "режимі тиші" в Сирії на 120 годин
commentss НОВИНИ Всі новини

США і Туреччина домовилися про "режимі тиші" в Сирії на 120 годин

За цей час курдські формування самооборони зможуть вивести свої війська

17 жовтня 2019, 22:20 comments1980
Поділіться публікацією:
США і Туреччина домовилися про "режимі тиші" в Сирії на 120 годин

Уряди США і Туреччини змогли домовитися про тимчасове припинення вогню на півночі Сирії, щоб дозволити курдським "Загонів Народної самооборони" (YPG) відвести свої сили. Про це передає "Інтерфакс-Україна", посилаючись на заяву віце-президента США Майка Пенси за підсумками переговорів в Анкарі.

"Туреччина призупинить операцію" Джерело світу ", щоб дозволити силам YPG відійти в безпечну зону протягом 120 годин. Всі дії в рамках операції" Джерело світу "будуть припинені, а сама операція повністю зупинена до повного завершення відводу (курдських сил — прим.ред.)" , — позначив американський віце-президент.

За словами Пенси, адміністрація США завжди підтримує контакт "з сирійськими оборонними силами" і допомагає відводити їх у зону безпеки, розташовану приблизно в 30 км від сирійсько-турецького кордону.

Він зазначив, що домовленості США та Туреччини мають на увазі зобов'язання Анкари не вести бойових дій проти населення міста Кобан.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Сирії просили у керівництва Анкари надати гумкоридор для евакуації мирних жителів, а також вивезення поранених і загиблих під час антитерористичної операції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!