Головна Новини Світ Азія Погіршення ситуації в Індії: у приладів не вистачає цифр, щоб визначити рівень забруднення
commentss НОВИНИ Всі новини

Погіршення ситуації в Індії: у приладів не вистачає цифр, щоб визначити рівень забруднення

Через смог у мільйонів людей можуть виникнути респіраторні захворювання

4 листопада 2019, 09:02 comments4677
Поділіться публікацією:
Погіршення ситуації в Індії: у приладів не вистачає цифр, щоб визначити рівень забруднення

В Індії, де 1 листопада оголосили надзвичайний стан через високу концентрацію шкідливих речовин, ситуація стала критичною. Як повідомляє BBC з посиланням на міністра індійської столиці Арвіда Кейрівала, порівняно з першим днем, дихати стало ще складніше, і це загрожує респіраторними захворюваннями для мільйонів місцевих жителів.

Нагадаємо, що причиною НП місцеві влада назвала спалювання стерні місцевими фермерами, а також запуск феєрверків на фестивалі Дівалі. У Нью-Делі видали місцевим жителям близько п'яти мільйонів респіраторних масок.

І якщо раніше місцева влада повідомляла про те, що концентрація шкідливих речовин перевищує норму в 20 разів, зараз ситуація ускладнилася. За інформацією Кейрівала, у приладів для вимірювання забруднень вже не вистачає цифр, щоб точно визначити відхилення від норми. Тим часом у ВООЗ порівнюють шкоду індійського повітря з курінням тютюну.

Станом на понеділок, через смог у Нью-Делі скасували понад 30 авіарейсів, закрили дитсадки та школи, а всіх жителів закликали перебувати вдома із закритими вікнами.

Раніше портал "Коментарі" писав, що осінь Україну принесла типовий для цієї пори року густий туман. Разом з тим громадськість стурбувала інформація, яка активно поширюється в соціальних мережах: мовляв, у нашій країні нібито зафіксований найвищий показник забруднення атмосферного повітря оксидом вуглецю. Причиною цієї проблеми називають спалювання листя і горіння торфовищ. Портал "Коментарі" розібрався, що ж все-таки повисло над Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: BBC
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!