Головна Новини Світ Азія На місцевих виборах в Гонконзі явка виборців побила рекорди
commentss НОВИНИ Всі новини

На місцевих виборах в Гонконзі явка виборців побила рекорди

Люди переживають, що в будь-який момент спалахнуть протести і ділянки закриють

24 листопада 2019, 12:54 comments1494
Поділіться публікацією:
На місцевих виборах в Гонконзі явка виборців побила рекорди

Сьогодні в Гонконзі проходять політичні вибори в місцеву раду парламенту з рекордною явкою на виборчих дільницях з самого ранку. Про це передає видання Deutch Well.

Вже в 11:30 ранку за місцевим часом явка виборців втричі перевищила показник минулих виборів в даний час. Це пов'язано з тим, що люди переживають, що виборчі дільниці можуть закрити, якщо на вулицях знову спалахнуть стихійні протести.

Якщо продемократичні кандидати отримають контроль над місцевими радами, вони зможуть отримати шість місць у парламенті Гонконгу, а також 117 місць в колегії з 1200 виборців, яка обирає керівника цього автономного регіону в складі КНР.

Експерти розглядають ці вибори як ключовий показник підтримки лідера Гонконгу Керрі Лам. Під час голосування вона пообіцяла, що її уряд буде більше прислухатися до думки місцевих рад.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на тлі масових антиурядових акцій в Гонконзі, демонстранти запозичили в українців головне гасло народного повстання: "Слава Гонконгу! Героям Слава". Така напис була помічена на касці одного з учасників протесту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!