Головна Новини Світ Азія Китай і РФ пропонують скасувати санкції для КНДР, США кажуть - не час
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай і РФ пропонують скасувати санкції для КНДР, США кажуть - не час

Раді безпеки ООН запропонували послабити деякі санкції відносно КНДР

17 грудня 2019, 09:11 comments1530
Поділіться публікацією:
Китай і РФ пропонують скасувати санкції для КНДР, США кажуть - не час

Китай і Росія пропонують скасувати деякі санкції ради безпеки ООН щодо Північної Кореї. Про це інформує Reuters.

Запропонована резолюція, згідно з позицією Росії, спрямована на заохочення переговорів між Вашингтоном і Пхеньян. Мова йде про скасування заборони на експорт статуй, морепродуктів і текстилю в КНДР. А також пропонують дозволити північнокорейцям працювати за кордоном і позбавити санкцій міжкорейські залізничні та автомобільні проекти.

Як повідомив посол ООН в РФ Василь Небензія, переговори з членами ради почнуться вже сьогодні. Посол зазначив, що санкції, запропоновані для скасування, "не мають прямого відношення до ядерної програми Північної Кореї, це гуманітарна проблема".

А ось представник Держдепартаменту США заявив, що зараз не час ООН розглядати питання про скасування санкцій для Північної Кореї. На його думку, країна "загрожує провести провокаційну ескалацію, відмовляється зустрічатися для обговорення питання про денуклеаризацію і продовжує підтримувати й просувати свою заборонену зброю". Сполучені Штати, Великобританія і Франція впевнені: санкції не можна відміняти до тих пір, поки КНДР не відмовиться від створення ядерних і балістичних ракет.

Зазначимо, що для ухвалення резолюції вимагається дев'ять голосів "за" і не повинно бути накладено вето з боку США, Франції, Великобританії, Росії або Китаю.

Нагадаємо, встановлені санкції були прийняті в 2016 і 2017 роках, щоб спровокувати скорочення фінансування ядерних і ракетних програм Пхеньяну.

Раніше "Коментарі" розповіли, чому США не переконали КНДР відмовитися від ядерної зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!