Президент Абхазії не збирається йти у відставку

Рауль Хаджимба вважає за необхідне обговорювати всі питання за столом переговорів

Перший заступник керівника адміністрації президента Дмитро Шамба заявив про те, що чинний глава невизнаної Абхазії Рауль Хаджимба не збирається залишати займаний пост і вихід із ситуації він бачить у переговорах, пишуть "РІА Новини".

"Задля досягнення загальнонаціонального порозуміння і збереження стабільності президент вважає за необхідне обговорювати всі питання за столом переговорів", - сказав чиновник.

Як повідомляло видання "Коментарі", парламент Абхазії прийняв звернення до самопроголошеного президента з пропозицією про його відставку для стабілізації обстановки в країні. Дане рішення зовсім не означає, що Хаджимба моментально складе з себе повноваження, в документі йдеться про те, що так званий голова може за власною ініціативою піти займаної посади.

Нагадаємо, 9 січня учасники мітингу в Сухумі вибили в "адміністрації президента" двері і кілька вікон, до яких силовики пододвинули меблі - шафи і тумбочки. Дана акція протесту пов'язана з недавнім убивством в центрі Сухумі. Ініціатором мітингу є Ахра Авідзба, який нещодавно вимагав відставки "міністра внутрішніх справ" самопроголошеної Абхазії Гарі Аршба. На площі були присутні близько 500 чоловік, включаючи представників силових структур.