Головна Новини Світ Азія "Президент Абхазії подав у відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

"Президент Абхазії подав у відставку

Рауль Хаджимба залишив посаду президента Абхазії

13 січня 2020, 08:16 comments1757
Поділіться публікацією:
"Президент Абхазії подав у відставку

Так званий "президент Абхазії Рауль Хаджимба вирішив скласти свої повноваження, повідомляє "Інтерфакс".

Заяву Хаджимби про відставку зачитав "екс-прем'єр-міністр" Абхазії, голова опозиційної партії "Єдина Абхазія" Сергій Шамба.

"Ставлю вас до відома, що я складаю повноваження президента в ім'я збереження стабільності в країні", — зачитав Шамба.

Хаджимба підтвердив, що підписав заяву про відставку. Згідно з "Конституцією Абхазії", в разі складення повноважень, обов'язки "глави республіки" виконуватиме прем'єр-міністр, в даний момент це Валерій Бганба.

Як повідомляло видання "Коментарі", парламент Абхазії прийняв звернення до самопроголошеного президента з пропозицією про його відставку для стабілізації обстановки в країні. Дане рішення зовсім не означає, що Хаджимба моментально складе з себе повноваження, в документі йдеться про те, що так званий голова може за власною ініціативою піти з займаної посади.

Нагадаємо, 9 січня учасники мітингу в Сухумі вибили в "адміністрації президента" двері і кілька вікон, до яких силовики підодвинули меблі — шафи і тумбочки. Дана акція протесту пов'язана з недавнім убивством в центрі Сухума. Ініціатором мітингу є Ахра Авідзба, який нещодавно вимагав відставки "міністра внутрішніх справ" самопроголошеної Абхазії Гарі Аршба. На площі були присутні близько 500 чоловік, включаючи представників силових структур.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!