Головна Новини Світ Азія Масова бійка і погроми в Казахстані: 8 загиблих, десятки поранених
commentss НОВИНИ Всі новини

Масова бійка і погроми в Казахстані: 8 загиблих, десятки поранених

Під час погромів і бійки в селі в Казахстані постраждали десятки приватних будинків, магазинів і авто

8 лютого 2020, 09:33 comments4474
Поділіться публікацією:








Масова бійка і погроми в Казахстані: 8 загиблих, десятки поранених

Вчора, 7 лютого, в с. Масанчі Кордайського району Жамбилської області Казахстану сталася масова бійка з погромом, в результаті якої загинули 8 осіб. Про це заявив міністр внутрішніх справ країни Ерлан Тургумбаєв, повідомляє місцеве видання "Інформбюро".

За його словами, на околиці села ввечері зібралося близько 70 місцевих жителів, які вели себе агресивно. Конфлікт посилився тим, що фото і відео з місця НП швидко поширювалися в соцмережах.

"Провокатори і очевидці конфлікту знімали те, що відбувається на відео, через популярні месенджери і соціальні мережі вони закликали громадян до протизаконних дій. Це призвело до ескалації конфлікту і збільшення кількості учасників групової бійки. В результаті з сусідніх населених пунктів прибуло ще близько 300 осіб", – сказав Тургумбаєв.


Учасники бійки застосували металеві предмети, каміння, вогнепальну зброю. Поліція направила до Масанчі додаткові сили.

"Учасниками бійки чинили активний опір співробітникам поліції і груба непокора їх законним вимогам... Пізніше конфліктами також були охоплені села Аухатти і Булан-Батир. По периметру населених пунктів та під'їздів до них на автошляхах були виставлені блок-пости", – сказав міністр.

Під час масових заворушень і погромів є загиблі. Відомо також про 40 поранених.

"8 чоловік від отриманих травм померли. При виконанні службових обов'язків по охороні громадського порядку різні травми отримали також співробітники поліції, у тому числі двоє – вогнепальні поранення. В результаті хуліганських дій, пов'язаних з підпалами, за попередніми даними було пошкоджено понад 30 приватних будинків, 15 об'єктів торгівлі, 23 автомашини", — заявив Тургумбаєв.

За даними глави правоохоронного відомства, конфлікт вдалося локалізувати.

"47 осіб було затримано, у них вилучено дві мисливські рушниці. Досудове розслідування ведеться за статтею 272 – "Організація та участь у масових заворушеннях" і статті 99 Кримінального кодексу – "Вбивство", – додав Тургумбаєв.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 7 лютого в Мукачеві Закарпатської області всталася стрілянина, в результаті чого дві людини отримали поранення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!