Головна Новини Світ Азія У Китаї знайшли зелену водорість, якою може бути мільярд років
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї знайшли зелену водорість, якою може бути мільярд років

Як відзначають вчені, нова знахідка означає, що середня оцінка часу, коли виникли зелені водорості, занижена

25 лютого 2020, 05:20 comments3471
Поділіться публікацією:
У Китаї знайшли зелену водорість, якою може бути мільярд років

Вчені виявили в північному Китаї в районі Наньфень стару зелену водорість — припускають, що їй приблизно мільярд років, що відповідає орієнтовного часу появи зелених водоростей.

Про це повідомили вчені з Політехнічного Університету Вірджинії, статтю опублікували в журналі Nature Ecology & Evolution.

Водорості дали ім'я Proterocladus antiquus, збереглася вона набагато краще попередніх виявлених, і є можливість в деталях розглянути її під мікроскопом.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що через опіки водорості Ostreopsis ovata щорічно в лікарні Італії потрапляють сотні людей. На цей раз її масові скупчення були виявлені на сицилійському узбережжі. На пляжах Траппето, Ізола-делле-Феммине, Капачи і Верджине-Марія постраждало 50 купаються, повідомляють "Вести.Ru". Потім ще 15 осіб курортного міста Аренелла були відправлені в лікарню після зустрічі з водорістю. У всіх пацієнтів спостерігаються однакові симптоми: висока температура, фарингіт, головний біль, дерматит, нудота і почервоніння горла.

Причиною появи отруйних водорості в морі є надмірно висока температура води. Рослина бурхливо росте і розмножується при 25-28 градусів вище нуля. Дізнатися шкідливу водорість у воді легко.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!