Головна Новини Світ Азія Школярів в Непалі зобов'яжуть стояти на голові
commentss НОВИНИ Всі новини

Школярів в Непалі зобов'яжуть стояти на голові

З нового навчального семестру школярі в Непалі побачать в розкладі ще один обов'язковий предмет.

19 березня 2020, 13:39 comments2171
Поділіться публікацією:
Школярів в Непалі зобов'яжуть стояти на голові

Школярів в Непалі зобов'яжуть стояти на голові, а також сидіти в позі лотоса і стояти в положенні "собака мордою вниз". У розкладі учнів з'явиться новий обов'язковий предмет — йога. Про це повідомляє The New York Times.

Ходити на йогу зобов'яжуть усіх учнів з 4-го по 8-й клас. Починати вони будуть з простих асан і поступово переходити до більш складних. Таким чином дітей хочуть привчити до здорового способу життя.

Йогу в непальських школах викладали і раніше, але вона була факультативним предметом. Тепер вибір — ходити на уроки йоги чи ні — залишать тільки старшокласникам.

Зміни закріпили на рівні місцевого Міністерства охорони здоров'я. "Йога — це елемент культури Непалу і ми хочемо, щоб школярі познайомилися з нею ближче", — кажуть чиновники.

Таке нововведення, щоправда, припало до смаку не всім. Наприклад, мусульманська меншина Непалу категорично проти подібних уроків. Вони побачили в них спробу нав'язування індуїзму.

Непал — не єдина країна, де в школах практикують уроки йоги. Такі ж є і в Індії. Там обов'язкові курси йоги викладають студентам деяких коледжів, а також учням урядових шкіл.

Раніше "Коментарі" розповідали, чим може бути корисна йога з тваринами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!