Головна Новини Світ Азія В Японії вперше створили військово-космічну ескадрилью
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії вперше створили військово-космічну ескадрилью

Співробітники "космічної ескадрильї" будуть відслідковувати іноземні супутники

19 травня 2020, 10:54 comments1737
Поділіться публікацією:
В Японії вперше створили військово-космічну ескадрилью

Японія створює космічні війська. У країні офіційно створили військову структуру, яка буде орієнтована на дії в космічному просторі. Ескадрилья космічних операцій буде входити до складу військово-повітряних сил Японії.

Місцем дислокації підрозділу вибрали захід країни. Штат "космічних рейнджерів" наразі складає всього 20 осіб, однак уряд має намір доукомплектувати кількість службовців до 100.

У зону відповідальності ескадрильї увійде експлуатація систем космічного моніторингу щодо відстеження сміття. Співробітники підрозділу також візьмуть під контроль стеження за супутниками щоб уникнути зіткнень в космосі. Наголошується, що особлива увага буде приділятися іноземним супутникам, які потенційно можуть порушити роботу японських космічних апаратів.

Навчання персоналу і планування робіт буде проходити в тандемі з аерокосмічним агентством Японії.

picture

Як повідомляв портал "Коментарі", американська компанія SpaceX, якою керує відомий підприємець Ілон Маск, запустила на орбіту додаткові 60 супутників за допомогою ракети-носія Falcon 9 для створення глобального інтернет-покриття по всьому світу системи Starlink. Черговий запуск супутників транслювали онлайн на офіційному сайті SpaceX і в соціальній мережі Twitter.

З травня 2019 року це вже сьомий запуск супутників SpaceX для створення глобального інтернету. На поточний момент на орбіті знаходяться 420 супутників з 12 тисяч запланованих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!