Головна Новини Світ Азія Найсильніший за останні десять років циклон обрушився на Індію та Бангладеш
commentss НОВИНИ Всі новини

Найсильніший за останні десять років циклон обрушився на Індію та Бангладеш

Влада Індії та Бангладеш побоюються, що через сильний шторм можуть бути знищені всі запаси рису

20 травня 2020, 16:15 comments1979
Поділіться публікацією:
Найсильніший за останні десять років циклон обрушився на Індію та Бангладеш

Потужний циклон з сильним дощем обрушився на Східну Індію та Бангладеш у середу, 20 травня. У бюлетені метеорологічного департаменту Індії йдеться, що циклон Амфан почав рухатися вглиб країни, після того, як протягом декількох днів у Бенгальській затоці назрівав один з найсильніших штормів в регіоні за останні 10 років. Про це пише Reuters.

Влада індійських штатів Одиш і Західна Бенгалія заявили, що потужний вітер зірвав дахи, повикорчовував дерева та зігнув стовпи електрики.

Міністр по боротьбі зі стихійними лихами Бангладеш Емур Рахман заявив, що близько 2,4 млн осіб у найбільш уразливих районах були переміщені в більш ніж 15 тис. штормових притулків.

Крім того, в регіонах, які постраждали від шторму, можуть бути пошкоджені посіви, а великі ділянки родючої землі можуть бути розмиті. Фермерам надавали допомогу в переміщенні продукції і сотень тисяч сільськогосподарських тварин у місця, які знаходяться вище.

Представник Міністерства внутрішніх справ Індії заявив, що влада в Західній Бенгалії і Одиші з усіх сил намагалася розмістити тисячі евакуйованих, оскільки притулки використовувалися в якості центрів карантину через коронавірус.

У даний час на ринках і в урядових будівлях готуються додаткові притулки з урахуванням допомоги на соціальне відчуження, а сільським жителям видають маски.

Поліція Західної Бенгалії заявила, що деякі люди не хотіли йти в притулки, тому що вони боялися бути зараженими коронавірусом, а багато відмовлялися залишати свою домашню худобу.

Раніше "Коментарі" писали, що сьогодні в Україні очікується переважно тепла і сонячна погода, однак місцями все ж можливі дощі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!