Головна Новини Світ Азія Убивчий циклон: Амфан забрав життя 14 людей в Індії та Бангладеш
commentss НОВИНИ Всі новини

Убивчий циклон: Амфан забрав життя 14 людей в Індії та Бангладеш

Амфан - найпотужніший ураган, який прийшов з Бенгальської затоки в Індію за останні кілька років

21 травня 2020, 10:28 comments2233
Поділіться публікацією:








Убивчий циклон: Амфан забрав життя 14 людей в Індії та Бангладеш

14 людей стали жертвами циклону Амфан, який обрушився на узбережжя Індії і Бангладеш. Це самий найпотужніший ураган, який виник у Бенгальській затоці за останні роки. Про це пише Reuters.

Готуватися до удару стихії в Індії та Бангладеш почали ще кілька днів тому. З прибережних районів в терміновому порядку вивезли близько 2 мільйонів чоловік. Сам же циклон Амфан з повною силою на сушу обрушився напередодні. Всього за день жертвами стихії стали щонайменше 14 людей.

Найпотужніший удар на себе прийняв штат Західна Бенгалія. Швидкість вітру вже зараз там іноді досягає 265 кілометрів на годину. Стихія знищила кілька тисяч будинків: деякі зруйнував вітер, інші залило водою.

"Вся південна частина регіону в руїнах. Три-чотири дні піде лише на те, щоб оцінити збиток. Ми шоковані. Циклон залишив людей без світла, зруйновані житла і мости", — розповіла Мамата Банерджі, міністр Західної Бенгалії. Більшість загиблих, а саме 10 — саме з цього штату.

"Збитки від циклону будуть набагато вищими, ніж від коронавірусу", — говорить міністр.

Ще чотири жертви Амфана — громадяни Бангладеш.

Амфан — перший суперциклон в Бенгальській затоці після суперциклону 1999 року. Тоді стихія знищила узбережжя Орісси і забрала життя 9 тисяч осіб.


Раніше "Коментарі" розповідали про те, що від сильної повені потерпає американський штат Мічиган. Кілька тисяч людей залишилися без даху над головою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!