Головна Новини Світ Азія Протести в Гонконгу: Тайвань став на бік мітингувальників
commentss НОВИНИ Всі новини

Протести в Гонконгу: Тайвань став на бік мітингувальників

Влада Тайваню пообіцяла активніше допомагати протестувальникам в Гонконзі, якщо репресії в регіоні будуть посилюватися

25 травня 2020, 09:45 comments2155
Поділіться публікацією:
Протести в Гонконгу: Тайвань став на бік мітингувальників

Тайвань обіцяє активніше допомагати людям, які вийшли на протест у Гонконзі. Попередню демонстрацію поліція розганяла водометами і сльозогінним газом. Після цього президент Тайваню Цай Інвень заявила, що влада країни готові стати на бік протестувальників і всіляко допомагати їм у боротьбі за демократичні свободи, повідомляє Reuters.

Нову хвилю протестів в Гонконзі спровокував закон про національну безпеку, який запропонував Китай. Зараз Гонконг офіційно — автономний регіон Китаю, де діють свої закони, більш демократичні, ніж на території решти Китаю, і окрема правоохоронна система. Протестувальники вважають, що після впровадження нового закону, Гонконг втратить частину автономії і люди, які виступають за його незалежність, будуть схоплені і передані владі Китаю для судового переслідування.

На вихідних звістка про появу нового закону спровокувала масовий протест. Через карантин людям в Гонконзі забороняють збиратися більше, ніж по 8 осіб. Цього разу на вулиці вийшли кілька тисяч. І хоча майже всі вони були в масках, поліція почала розганяти демонстрацію водометами і сльозогінним газом. Пізніше у Facebook президент Тайваню написала:

"Репресії і кулі — не найкращий спосіб виконати вимоги народу про збереження демократії. Якщо врахувати, на скільки змінюється ситуація, міжнародне співтовариство готове протягнути народу Гонконгу руку допомоги".

Незадовго до цього міністр закордонних справ Китаю сказав, що закон про національну безпеку повинен негайно вступити в силу. Його розробили після протестів, які охопили Гонконг ще рік тому і не вщухали кілька місяців поспіль. Тоді люди були незадоволені законом про екстрадицію, який дозволяв видавати затриманих в автономному регіоні владі Китаю. Його, в результаті, так і не проголосували.

До речі, новий закон про національну безпеку передбачає, що правоохоронці зможуть силою розганяти будь-які протести, якщо вважатимуть, що вони загрожують національній безпеці Китаю.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що США готові ввести санкції проти Китаю, якщо автономія Гонконгу буде обмежена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!