Головна Новини Світ Азія Північна Корея обзавелася новою ракетної субмариною - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Північна Корея обзавелася новою ракетної субмариною - ЗМІ

Нова підводний човен має на озброєнні відразу три балістичні ракети середньої дальності

25 травня 2020, 11:25 comments2325
Поділіться публікацією:
Північна Корея обзавелася новою ракетної субмариною - ЗМІ

Північна Корея готується взяти на озброєння ще один підводний човен. Про це пише агентство Yonhap, посилаючись на розвідку Південної Кореї. За її даними, субмарина, оснащена відразу трьома балістичними ракетами, які можуть вразити цілі на відстані майже півтисячі кілометрів.

Поки що підводний човен тільки готують до повноцінного використання. На озброєння офіційно субмарину ще не взяли, повідомляють джерела в південно-корейській розвідці. Побудували її на просторах КНДР — на військовій базі на сході країни.

Нова субмарина зможе виходити у відкрите море з балістичними ракетами середньої дальності. Йдеться про ракети типу Pukguksong-3. У жовтні минулого року їх вперше випробували військові Північної Кореї. Ракета пролетіла 450 кілометрів.

Журналісти агентства припускають, що поява на озброєнні нової субмарини, може бути доказом більш ранньої заяви влади КНДР. В кінці минулого року Пхеньян оголосив, що незабаром світ побачить нову стратегічну зброю, розроблену в Північній Кореї.

На даний момент на озброєнні військово-морських сил КНДР є близько 70 підводних човнів, але всі вони застаріли і не можуть виходити за межі територіальних вод Північної Кореї.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що на кордоні між Північною і Південною Кореєю сталася перестрілка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://en.yna.co.kr/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!