Головна Новини Світ Австралія та Океанія Фотограф показав, як виглядають з космосу пожежі в Амазонії
commentss НОВИНИ Всі новини

Фотограф показав, як виглядають з космосу пожежі в Амазонії

У джунглях Амазонки масштабні пожежі

26 серпня 2019, 23:40 comments2563
Поділіться публікацією:
Фотограф показав, як виглядають з космосу пожежі в Амазонії

Італійський астронавт Лука Пармитано опублікував фотографії масштабних лісових пожеж у долині Амазонки, зроблених з борту Міжнародної космічної станції (МКС). Про це він написав у Twitter.

"Дим, видимий на тисячі кілометрів від десятків і десятків підпалів в тропічних лісах Амазонки", – написав Пармитано.

Кілька тижнів тому в джунглях Амазонки почалися масштабні пожежі. У зв'язку з тим, що стихія може надати значний вплив на екосистему планети, проблему почали обговорювати на міжнародному рівні. Так, лідери країн G7 обговорили пожежі амазонських лісів на недавньому саміті. Президент Франції Еммануель Макрон закликав фінансово і технічно допомогти в гасінні пожеж в амазонських лісах.

Раніше в Бразилії з-за пожеж почалися акції протесту проти бездіяльності влади.

Тропічні ліси Амазонії часто називають "легкими планети", оскільки вони виробляють близько 20% кисню на планеті. Проте фахівець з зміни клімату Джонатан Фолі каже, що в дійсності мова йде про 5%.

60% площі амазонських лісів розташовані в Бразилії, 13% — в Перу, 10% — в Колумбії, решта — у сусідніх країнах Південної Америки. Вважається, що ліси поглинають до 25% вуглекислого газу з атмосфери.

picture

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в Бразилії в 2019 року зафіксували рекордну кількість пожеж за сім років досліджень. Протягом 2019 року на території бразильських Тропічних лісів Амазонії сталося понад 75 тис. пожеж. Повідомляється, що це рекордна кількість пожеж за семирічну історію досліджень. Самим спокійним був 2013 рік. Тоді сталося трохи більше 35 тис. пожеж. Зазначимо, що Амазонка є найбільшим тропічним лісом у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!