Головна Новини Світ Австралія та Океанія Австралійська авіакомпанія встановила новий рекорд безпосадочного авіарейсу
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралійська авіакомпанія встановила новий рекорд безпосадочного авіарейсу

Самим довгим рейсом став переліт з Нью-Йорка до Сіднея

20 жовтня 2019, 15:45 comments2013
Поділіться публікацією:
Австралійська авіакомпанія встановила новий рекорд безпосадочного авіарейсу

Лайнер Boeing 787-9 поставив рекорд безпосадочного пасажирського авіарейсу. Повітряне судно належить австралійській авіакомпанії Qantas.

Рейс був здійснено із Нью-Йорка до Сіднея і він став самим довгим безпосадочним авіарейсом в історії. Такі дані містяться на сайті FlightAware.

Літак знаходився у повітрі 19 годин і 14 хвилин. За цей час він подолав понад 16 тис кілометрів. В пункт прибуття судно прибуло з 37-хвилинним запізненням.

Цей рейс побив попередній рекорд з тривалості польоту, переліт з Ньюарка у Сінгапур, який вважався найдовшим, становив 18 годин 50 хвилин, а подолана відстань – 15 тисяч 345 кілометрів.

Примітно, що пасажири іншого довгого безпосадочного рейсу — із Сан-Франциско в Сінгапур беруть участь у цікавій грі з часом через годинні пояси. За шляхом з США в Азію вони непомітно для себе втрачають майже два дні: вилітають в 22:55 з США, а в аеропорту Чангі приземляються в 6:15 ранку за місцевим часом, але на два години пізніше. Зате зворотна дорога години займає всього 30 хвилин: виліт з Сінгапуру в 8:45 і приземлення в Штатах в 9:15. Пасажири цього рейсу проводять в повітрі 16 годин.

Першим значним за тривалістю безпосадочним рейсом в епоху реактивної комерційної авіації став регулярний рейс авіакомпанії El Al між Тель-Авівом і Нью-Йорком. Рейс виконувався з червня 1961 року літаках Boeing 707, відстань між аеропортами 9137 кілометрів, час в дорозі 9 годин 33 хвилини.

Як повідомляв портал "Коментарі", голлівудська актриса Дженніфер Еністон потрапила в Книгу рекордів Гіннеса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!