Головна Новини Світ Австралія та Океанія Масштабні пожежі в Австралії: почалася евакуація жителів південно-східного узбережжя
commentss НОВИНИ Всі новини

Масштабні пожежі в Австралії: почалася евакуація жителів південно-східного узбережжя

Офіційні особи заявляють, що в найближчі дні ситуація з лісовими пожежами в Австралії посилиться

2 січня 2020, 20:26 comments2500
Поділіться публікацією:
Масштабні пожежі в Австралії: почалася евакуація жителів південно-східного узбережжя

Десятки тисяч людей по всьому південно-східному узбережжю Австралії покинули свої будинки в четвер після того, як влада закликала до евакуації, попередивши, що масові пожежі стануть ще масштабніше. Про це пише The New York Times.

Вісім людей загинули минулого тижня, коли пожежі вирували в лісах і чагарниках уздовж тихоокеанського узбережжя Австралії. Міста задихалися від густого диму, більше 1000 будинків згоріли, а також загинули безліч диких тварин.

Через людей, які на власних автомобілях намагалися виїхати від пожеж, утворилися довгі черги на заправках в південно-східній частині Нового Південного Уельсу, самого густонаселеного штату країни, після того, як у четвер там оголосили надзвичайний стан.

На півдні штату Вікторія, другого за чисельністю населення, оголосили про стан лиха, що дозволило владі санкціонувати евакуацію районів уздовж східного узбережжя. Прем'єр-міністр Деніел Ендрюс заявив, що 17 осіб все ще вважаються зниклими без вісті, а пожежі охопили регіони, де розташовані озера, гори і сільськогосподарські угіддя.

Масштабні пожежі очікувалися австралійським жарким літом, але цього разу вони почалися ще навесні і протягом декількох місяців вийшли з-під контролю. Незважаючи на те, що літо в Південній півкулі лише почалося, цей сезон вже став найгіршим пожежонебезпечним сезоном в історії Австралії.

Крім того, австралійський військовий корабель в четвер прибув до акваторії міста Маллакута, в штаті Вікторія, де близько 4 тис. чоловік залишилися на березі. Пожежі відрізали всі шляхи евакуації на суші, а сильний дим виключив можливість порятунку за допомогою вертольотів.

Корабель HMAS Choules доставив продовольство, воду і медикаменти, а також переправить на поромі в безпечне місце людей, які хочуть виїхати. Він почне завантаження 800 евакуйованих рано вранці в п'ятницю, і повернеться за великою кількістю людей, повідомили чиновники, але це буде повільний процес – поїздка в безпечний порт, як очікується, займе 17 годин.

Раніше "Коментарі" писали, що у Великобританії черепаха влаштувала пожежа на Різдво.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!