Лісові пожежі в Австралії почали формувати погоду

Шлейф від австралійських пожеж досяг території Нової Зеландії

Лісові пожежі в Австралії досягло величезних масштабів, що почали самостійно формувати погоду, яка тільки сприяє подальшому поширенню вогню. Про це заявило метеорологічне бюро країни, повідомляє ВВС Україна.

"Над величезною територією, яку охопив вогонь, утворилася масштабна прошарок низького тиску, яка разом з гарячим повітрям піднімає в атмосферу клуби диму від палаючого рослинності - на висоту від 10 до 50 км - і розносить їх на значні відстані", - йдеться в повідомленні.

Шлейф лісових пожеж подолав майже 2 тисячі км і досяг Нової Зеландії.

Багато країни запропонували свою допомогу в гасінні пожеж. Так, французький президент Еммануель Макрон запропонував Австралії допомогу в боротьбі з лісовими пожежами.

З-за лісових пожеж країні вигоріли вже мільйони гектарів землі, близько двадцяти осіб загиблих, від пожежі згоріло тисячі будинків і сотні тисяч тварин.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про евакуацію жителів південно-східного узбережжя Австралії, де екологічна ситуація переступила за позначку крайньої небезпеки. Доатастрофические лісові пожежі в Австралії продовжують бушувати, руйнуючи озоновий шар, флору і фауну континенту. На сьогодні зафіксовано 24 жертви в результаті масштабного горіння, влада забороняє людям виходити на вулиці.