Головна Новини Світ Китай У Китаї тепер сканують обличчя при купівлі мобільного номеру
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї тепер сканують обличчя при купівлі мобільного номеру

У Китаї мільйони людей користуються інтернетом саме через смартфони

2 грудня 2019, 10:45 comments1648
Поділіться публікацією:
У Китаї тепер сканують обличчя при купівлі мобільного номеру

З сьогоднішнього дня в Китаї запрацювало незвичайне нововведення — обов'язкове сканування облич користувачів смартфонів. Про це інформує BBC.

Повідомляється, що про нововведення було відомо ще у вересні, але в силу правила про перевірку облич вступили з 1 грудня. Як відомо, влада Китаю регулює сферу інтернет-послуг і багато років намагається припинити спроби використовувати мережу анонімно. Тому таке нововведення, на думку керівництва країни, буде краще захищати законні права та інтереси китайців у кіберпросторі.

Відзначається, що мільйони китайців заходять в мережу саме через смартфони. Так, тут і раніше необхідно було надавати документ з фотографією, що засвідчують особу, щоб отримати мобільний номер. Однак відтепер це фото будуть зіставляти з відсканованим кадром обличчя людини. Це дозволить ідентифікувати користувача і перевірити, що людина зареєстрована у мережі під своїм справжнім ім'ям.

Дослідник китайських інформаційних технологій і штучного інтелекту в Оксфордському університеті Джеффрі Дін розповів, що в Китаї за допомогою такого контролю борються не тільки з кіберзлочинами. На його думку, є ймовірність й іншої мети – контролювати активність громадян у різних сферах.

Раніше "Коментарі" писали, що в Китаї презентували нову версію "розумного" годиннику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!