Головна Новини Світ Китай Китай розкритикував військовий бюджет США
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай розкритикував військовий бюджет США

В КНР вважають, що документ утискає права китайських компаній

26 грудня 2019, 10:40 comments1513
Поділіться публікацією:
Китай розкритикував військовий бюджет США

Влада КНР висловила рішучий протест США у зв'язку з прийняттям військового бюджету. На думку китайських чиновників, оборонний бюджет США обмежить права компаній з КНР. Про це заявив представник Міністерства комерції Гао Фен.

"Ми звернули увагу, що в тексті вже прийнятого оборонного бюджету Сполучених Штатів на 2020 рік міститься безліч пунктів, що порушують інтереси китайських підприємств. Ми вважаємо, що цей бюджетний документ робить стримуючий вплив на закупівлі китайської продукції, посилює санкції щодо компаній КНР. Таким чином, американська сторона на державному рівні грубо втручається в регулярну комерційну діяльність наших підприємств", — зазначив представник міністерства.

У відомстві також вважають, що Вашингтон порушує правила рівноправній вільної торгівлі. "Ми вимагаємо, щоб США проявили повагу до принципів ринку, відмовилися від помилкових дій і створили умови для нормальної діяльності китайських підприємств", — підсумував Гао Фен.

Нагадаємо, що президент Трамп підписав оборонний бюджет держави на 2020 рік 20 грудня. Як повідомляв портал "Коментарі", в рамках військової допомоги Україні США поставлять крилаті ракети для системи берегової оборони. Сума допомоги виявилося більше на 50 млн доларів попереднього оборонного бюджету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!