Головна Новини Світ Китай У Китаї зафіксували рекордно низький рівень народжуваності за всю історію країни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї зафіксували рекордно низький рівень народжуваності за всю історію країни

Кількість народжених у тому році дітей у Китаї скоротилася на 580 000

18 січня 2020, 02:30 comments1944
Поділіться публікацією:
У Китаї зафіксували рекордно низький рівень народжуваності за всю історію країни

Показники народжуваності в Китаї знизилися до найнижчого рівня з моменту створення республіки, тобто, за останні 70 років. Про це пише ВВС.

За даними Національного бюро статистики, рівень народжуваності в 2019 році становив 10,48 на 1000 осіб — найнижчий показник з 1949 року. Так, кількість народжених у тому році дітей скоротилася на 580 000 до 14,65 мільйона. При цьому, незважаючи на зниження народжуваності, більш низький рівень смертності означав, що населення Китаю досягло 1,4 млрд в 2019 році, збільшившись з 1,39 млрд. Проте така тенденція викликає загрозу "демографічної бомби уповільненої дії": меншій кількості працездатних громадян необхідно буде підтримувати більшу частину населення, яка вийшла на пенсію.

Нагадаємо, що в 1979 році уряд Китаю запровадив загальнонаціональну "політику однієї дитини". Це призвело до примусових абортів, дітовбивства серед жінок і заниження даних про народження жінок. І в 2015 році уряд скасувала таке правило, дозволивши парам мати двох дітей. Але і це не допомогло запобігти поступовому падінню народжуваності в Китаї.

Експерти кажуть, що крім ослаблення політики, необхідні й інші заходи з боку держави, наприклад, грошова підтримка, збільшення відпустки з догляду за дитиною. Оскільки зараз, за даними експертів, більшість китайців не можуть дозволити собі більше однієї дитини.

Раніше "Коментарі" писали, що китайська компанія представила оригінальну "жіночу" клавіатуру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!