Головна Новини Світ Китай «Вулиці порожні»: українка, яка навчається в Китаї, розповіла про епідемію коронавіруса
commentss НОВИНИ Всі новини

«Вулиці порожні»: українка, яка навчається в Китаї, розповіла про епідемію коронавіруса

За словами українки, щодня всі студенти її вишу в Китаї міряють температуру, а в гуртожитку – проводиться дезінфекція

25 січня 2020, 15:59 comments5765
Поділіться публікацією:
«Вулиці порожні»: українка, яка навчається в Китаї, розповіла про епідемію коронавіруса

У Китаї триває епідемія смертельної пневмонії через коронавірус, який перекочував вже й в інші країни. За офіційними даними загинуло понад 40 людей, а захворіли – більше тисячі. Харків'янка Жанна Адаменко, яка останні півтора року навчається в одному з університетів Китаю, розповіла виданню "Коментарі" про заборони через вірус, заходи дезінфекції та настрої жителів.

picture

Дівчина є студенткою Анхойского педагогічного університету, а її заняття проходять в місті Уху. Провінція Анхой якраз межує з провінцією Хебей, де знаходиться місто Ухань – саме там стався спалах вірусу. Відзначимо, що в університеті, де навчається українка, зараз канікули, тому в момент початку епідемії дівчина не була в Китаї – поїхала на відпочинок в іншу країну. Канікули продовжуються, до Китаю Адаменко ще не поверталася, але тісно підтримує контакти зі своїми університетськими друзями в онлайн-режимі.

"Мені розповідають, що паніки немає. Але вулиці досить порожні: жителі в ці дні намагаються не виходити у місця великого скупчення людей, — описує обстановку в місті Адаменко. — Наш гуртожиток регулярно дезінфікують. Кожен день студенти вимірюють температуру тіла і записують ці дані у спеціальний аркуш".

picture

picture

В цілях профілактики всі носять маски і уважніше дотримуються гігієни. Як повідомила дівчина, викладачі строго на строго заборонили покидати місто.

"Якщо є необхідність виїхати, то ми повинні спочатку отримати дозвіл у викладачів. Студенти, які зараз на канікулах в інших країнах, як я, теж повинні отримати дозвіл, щоб повернутися назад", — сказала Адаменко.

picture


Дівчина зазначила, що у "жахливчики" про штучний запуск коронавіруса – не вірить.

"Були чутки, що вірус хтось спеціально створив, але я не вірю у ці байки. Китай зараз знаходиться на піку економічного розвитку і спеціально шкодити своїй країні – немає сенсу, — каже українка. — Я півтора року живу в Китаї і помітила, що гігієна серед людей тут слабко дотримується, а особливо в таких місцях, як базари. Думаю, що вірус насправді передався від тварини до людини на Уханьскому базарі".

picture

Як розповіла харків'янка, більшість загиблих — це люди похилого віку зі слабким імунітетом. Крім того, в новинах в Китаї кожен день говорять про випадки одужання. Однак українка додала, що якщо ситуація ускладниться на початку лютого, то швидше за все вона повернеться з канікул не в університет, а додому в Україну.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що вчені назвали можливого рознощика коронавіруса в Китаї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!