Головна Новини Світ Китай Китай обігнав Росію та став другим виробником зброї в світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай обігнав Росію та став другим виробником зброї в світі

Першість у світі з виробництва зброї все також належить США

27 січня 2020, 19:25 comments1521
Поділіться публікацією:
Китай обігнав Росію та став другим виробником зброї в світі

Китай обійшов Росію і став другим у світі з виробництва зброї. Перша позиція – у США. Такі дані містяться в новому дослідженні Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем миру (SIPRI).

В дослідженні говориться, що китайський ринок зброї дуже непрозорий, тому тільки зараз вдалося оцінити обсяги продажу чотирьох великих компаній, що надають достовірну інформацію про товарообіг. Так, у 2017 році з 20 найбільших компаній, що входять в ТОП-100 SIPRI, 11 базувалися в США, 6 — в Західній Європі, ще 3 — в Росії.

"Якщо б чотири китайські збройові компанії, проаналізовані в ході дослідження, були включені в першу сотню, то всі вони увійшли в першу двадцятку, при цьому загальний обсяг продажу зброї склав 54,1 млрд доларів. Три компанії будуть включені до топ-10", — йдеться в повідомленні.

Зокрема, в однієї з найбільших китайських компаній – авіаційної промислової корпорації AVIC – обсяг продажу зброї становить 20,1 млрд доларів, будучи шостим за величиною в світі. А корпорація China North Industries Group Corporation з обсягом продажів 17,2 млрд доларів фактично є лідером у світі з виробництва наземних систем.

Раніше портал "Коментарі" публікував короткий огляд кращих прицілів для пневматичної зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!